Ohjeet Uäiden festariohjeiden mukaan toimimalla selviät juhannuksesta turvallisesti ja pidät hauskaa tuhansien Nummirockaajien keskuudessa Nummijärvellä 24.-26.6.2010.

Ajoneuvot

Ajoneuvosi voit parkkeerata telttailualueelle vaikka telttasi viereen. Myös päivälipun ostaneet parkkeeraavat autonsa telttailualueelle. Auto-ongelmissa voit ottaa yhteyttä info-pisteeseen.

Anniskelualueet

Festivaalialueen sisäpuolella voi janoinen festivaalivieras käydä nauttimassa kylmän oluen tai siiderin. Tänä vuonna anniskelualueina toimivat yläkentällä sijaitseva Foster's Live, sekä rannassa Foster's Beach. Foster's Live alueella esiintyvät Demosedän kautta tiensä lauteille raivanneet yhtyeet.

Foster's Live avoinna:

 • 24.6. torstaina 20.00 - 02.30
 • 25.6. perjantaina 12.00 - 02.30
 • 26.6. lauantaina 12.00 - 02.30

Foster's Beach avoinna:

 • 25.6. perjantaina 13.00 - 00.30
 • 26.6. lauantaina 13.00 - 00.30

Ensiapu

Alueen läheisyydessä toimii ensiapuasema, sekä ensiapupartiot päivystävät 24h vuorokaudessa, jotta jokainen apua tarvitseva saisi varmasti apua. Ilmoitathan apua tarvitsevista henkilöistä aina järjestyshenkilökunnalle!
Käytössä on myös ambulanssi, jos jotain vakavampaa sattuu. Muistathan, että heitteillejättö on rikos! Ilmoita avuntarpeessa olevasta henkilöstä järjestyshenkilökunnalle.

Esiintymislavat

Tänä vuonna yleisö voi nauttia musiikin antimista kolmelta lavalta: Päälava eli vihreä lava, rantalava eli Inferno lava, sekä Foster's Live. Foster's Live -lavalla esiintyvät mm. Demosetä-äänestyksen kautta tiensä lauteille raivanneet yhtyeet.
Esiintymislavat ovat vartioituja ja ehdottomasti yleisöltä suljettuja. Mahdolliset häiriköt varautukoot rannekkeen poistamiseen.

Infopiste

Portin vieressä sijaitsee myös infopiste, josta voit käydä kysymässä kaikkea mieltä painavaa. Vältähän kuitenkin turhaa jonon tekemistä, sillä töihin tulevat hakevat rannekkeensa myös infopisteestä, joka takaa sen, että infopisteen ympärillä riittää vipinää.

Info piste on avoinna:

 • 24.6. torstaina 12.00 - 01.00
 • 25.6. perjantaina 09.00 - 02.00
 • 26.6. lauantaina 09.00 - 02.00
 • 27.6. sunnuntaina 08.00 - 13.00

Jätehuolto

Jätehuolto toimii, jos autat siistijöitä toimittamalla roskat ja jätteet keräyspisteisiin. Telttailualueella partioivilta järjestyksenvalvojilta voit pyytää jätesäkkiä roskiesi keräämistä varten. Toimitathan myös lasipullot keräyspisteeseen tai pullojen kerääjille.
Jätäthän leirisi siistiksi kotiin lähtiessäsi. Näin kuormitat vähemmän luontoa ja jätät meille paremman mielen.

Kauppa

Noin 500 metrin päässä festivaalialueesta sijaitsee hyvätasoinen K-Extra. Kaupasta saat ruokaa, rautaa ja virvokkeita arkeen ja juhlaan.

Kauppa on auki joka päivä seuraavasti:

 • to 24.6 8.30 - 20.00
 • pe 25.6. 9.00 - 20.00
 • la 26.6. 9.00 - 20.00
 • su 27.6. 10.00 - 14.00

Kuvaaminen

Valokuvia voit albuumiisi ottaa niin paljon kuin haluat.
Videotallenteiden ja äänitteiden ottaminen esiintyjistä on kielletty tekijänoikeuslain nojalla. Järjestäjillä ja yhtyeiden jäsenillä on oikeus takavarikoida luvattomat tallenteet.

Käteinen raha

Lähin pankkiautomaatti sijaitsee Kauhajoen keskustassa 25 km päässä festivaalialueesta. Varaathan siis mukaasi riittävästi käteistä, ellet aio välillä käydä ihastelemassa Kauhajoen keskustaa.

Löytötavarat ja tavaransäilytys

Festivaalialueen portin vieressä toimii tavaran säilytys sekä löytötavaratoimisto.
Löytötavaratoimistosta voit käydä kyselemässä kadonneita tavaroita sekä tietysti tuoda löytämisiäsi lompakoita, puhelimia, avaimia, ym. tavaroita.
Samassa yhteydessä toimii myös tavaransäilytys, jonne voit viedä omaisuutesi turvaan pientä korvausta vasten.

Tavaransäilytyksen hinta on 4 €/kantamus, joka käsittää koko viikonlopun. Kassilla käynnistä veloitamme 1€/ käynti.

Löytötavaratoimiston ja tavaransäilytyksen aukioloajat:

 • 24.6. torstaina 19.00 - 02.30
 • 25.6. perjantaina 10.00 - 02.30
 • 26.6. lauantaina 10.00 - 02.30
 • 27.6. sunnuntaina 08.00 - 13.00

Ostokset

Festivaalialueella ja myös leirintäalueella sijaitsee myyntikojuja, jossa voit bändien soiton lomassa vaikka hieman shoppailla. Festarialueella pääportin läheisyydessä sijaitsee Nummirock-Shop, josta voit ostaa bändipaidat sekä uuden Nummirock 2008 T-paidan, lippiksen tai pipon.

Nummirock-Shop on auki seuraavasti:

 • 18.6. torstaina 20.00 - 24.00
 • 19.6. perjantaina 12.00 - 24.00
 • 20.6. lauantaina 12.00 - 24.00

Pullojen keräys

Telttailualeella kiertää punaliivisiä pullojen kerääjiä. Salli heidän siistiä aluetta pulloista vapaasti. Myös tällä tavalla parannamme turvallisuutta ja yleistä viihtyvyyttä alueella. Luovuttamalla heille tyhjät pullosi tuet samalla paikallista juniori jääkiekkoilua.

Ranneke

Jokainen festivaalivieras tarvitsee alueella vapaaseen liikkumiseen festivaalirannekkeen. Lippusi voit vaihtaa rannekkeeseen festivaalialueen pääportilla. Festivaaliranneke oikeuttaa pääsyn myös telttailualueelle.
Katkaistun tai kadotetun rannekkeen tilalle ei vaihdeta uutta ranneketta.

Lippujen vaihto rannekkeisiin:

 • 24.6. torstaina 18.00 - 23.00
 • 25.6. perjantaina 09.00 ->
 • 26.6. lauantaina 11.00 ->

Rock-Bussit

Kauhajoen ja Seinäjoen matkahuolloista kulkee festivaalin aikana useita busseja suoraan Nummijärvelle. Aikataulut on pyritty rakentamaan etelästä ja pohjoisesta tulevien junien aikatauluihin sopiviksi. Katso tarkemmat aikataulut tästä.
Rock-bussit saapuvat festivaalialueen portille, josta ne myös lähtevät.

Rocktoimisto

Rock toimisto sijaitsee alueen sisäpuolella olevassa koulurakennuksessa. Toimisto on festivaalin aivot ja sieltä saat varmasti selvyyden suurimpiin ongelmiisi.

Ruokailut

Festivaalialueen sisäpuolella sekä leirintäalueella voit maistella toinen toistaan herkullisempia festivaalikeittiön tarjoamia ruokia. Luvassa on tottakai myös perinteisempääkin suomalaista sapuskaa, jos perinteiset festariruuat alkavat maistua puulta.

Telttailualue

Nummirockin leirintäalue on tarkoitettu ainoastaan festivaalivieraillemme. Leiriytyminen telttailualueella sisältyy kolmen päivän lipun hintaan. Laaja ja valvottu telttailualue sijaitsee festivaalialueen välittömässä läheisyydessä (vastapäätä ja eteläpuolella), josta varmasti jokainen leiriytyjä löytää mieleisensä leiriytymispaikan.

Lenrintäalueelle voit ajaa myös oman ajoneuvosi ilman erillistä maksua.
Yhden päivän lipun ostaneilla on myös oikeus leiriytyä telttailualueellamme sinä aikana, kun ranneke on voimassa. (perjantain ranneke pe 9.00- la 09.00 ja lauantain ranneke la 9.00->)

Tapahtuman aikana suoritetaan tarkastuksia ja liputtomat henkilöt poistetaan välittömästi alueelta.

Vaikka telttailualue on valvottu, muistathan kuitenki pitää omaisuudestasi huolta epärehellisten vierailijoiden varalta. Nummirock ei vastaa varastetusta eikä kadotetusta omaisuudesta.

Huomioithan, että varsinkin metsäpalovaroituksen aikaan avotulen teko on ehdottomasti kielletty!

Turvallisuus

Pullojen, lasiesineiden, päihdyttävien aineiden ja teräaseiden tuominen festivaalialueelle on ehdottomasti kielletty!

Turvallisuuden lisäämiseksi toivomme teidän tuovan leirintäalueelle vain tölkkejä ja muovipulloja. Eli välttäkäähän lasipulloja.

Lavanedustojen turvallisuuden lisäämiseksi kiellämme crowd surfingin. Häiriköt poistetaan alueelta rannekkeen katkaisemisen uhalla.

Työntekijät

Työntekijöiden on saavuttava työvuoroonsa hyvissä ajoin (noin puoli tuntia ennen työvuoron alkua). Varaathan aikaa myös mahdolliseen jonotteluun!

Työntekijät noutavat rannekkeensa henkilöllisyystodistusta vastaan portin vieressä sijaitsevasta infopisteestä. Sen jälkeen työntekijöiden on JOKAISEN ilmoittauduttava rock toimistossa, josta he saavat tarkemmat ohjeet työtehtäväänsä varten.

Työntekijöiden ruokailu

Kaikki töihin tulevat saavat lipun lisäksi myös yhden lämpimän ruuan sekä kahvin. Työntekijät voivat ruokailla alueen sisäpuolella sijaitsevassa suuressa rakennuksessa ruoka- ja kahvilippua vastaan. Luvassa on kunnon kotiruokaa joka päivälle, myös kasvissyöjät huomioiden.

Uiminen

Festivaalialueemme sijaitsee kauniilla paikalla aivan Nummijärven rannalla. Innokkaimmat voivat käydä siis virkistäytymässä järvivedessä. Ota siis uimapukusi mukaan, ellet ole valmis polskimaan ilkosillasi… Varo kuitenkin sukeltelemista, koska järvessä saattaa olla petollisia kiviä, joihin innokas uimari saattaa loukata itsensä. Ja tietenkin, pidäthän kavereistasi huolta!

Rannassa on pelastusvene hätätapauksien varalle.

Vesipisteet

Ympäri festivaalialuetta on vesipisteitä (merkitty karttaan), joista janoinen rokkari voi hakea janojuomaksi raikasta vettä. Vesi on puhdasta (terveystarkastajan tarkastamat) ja kelpaa varmasti juotavaksi.

Kilpailut

Nummirock järjestää ympäri vuoden monenlaisia kilpailuja fanijoukolleen. Kaikkiin kilpailuihin voi osallistua ilmoitetun tavan lisäksi myös kirjepostilla. Kirjepostiosoite löytyy yhteystietosivulta. Kirjepostitse osallistuminen päättyy kolme arkipäivää ennen kilpailun ilmoitettua päättymisaikaa.