Timetable Korppi
Ohjelma
vuoden 2010 artistilista on valmis!

Tulosta tästä festivaaliaikataulu PDF!
Printable schedule.

Seuraa Nummirockia koskevia uutisia ja tiedotteita tilaamalla Newsletter ja RSS-feedi.

Nummirock Demosetä järjesti tänä vuonna nouseville kyvyille mahdollisuuden tuoda taitonsa esiin julkisessa yleisöäänestyksessä. Valtaisan suosion saaneessa äänestyksessä tiensä lavalle raivasivat yhteensä 9 demobändiä.
Artistiesittelyt
Artist Photo
SAMPLE
Myspace
Dark Tranquillity Göteborgissa vuoden 1989 lopulla perustettu melodista death metalia esittävä ruotsalainen yhtye. Se on In Flamesin ohella yksi tunnetuimmista niin sanotun Göteborg-soundin edustajista.

1990-luvun keskivaiheilla, Dark Tranquillity oli edelläkävijä melodisen death metallin kulttuurissa (niin sanottu Göteborg-soundi) ja seuratessaan kokeilujaan elektronisten elementtien ja alakuloisten hard rockin ja klassisen musiikin elementtien kanssa on yhtye omistautunut aggressiiviselle thrash metallille, kaava joka lopulta johti kaupalliseen menestykseen.

DT:n uusi levy "We Are The Void" julkaistaan suomessa 3. maaliskuuta.
-Lähde 24.02.2010
Artist Photo
SAMPLE
Myspace
Sepultura Sepultura (port. hauta) on brasilialainen groove metal/thrash metal -yhtye. Tarkempaa lajityyppiä yhtyeen musiikille on vaikea määrittää, sillä sen varhainen tyyli vaihtelee thrash metalin ja death metalin välillä ja myöhemmillä albumeilla on vaikutteita muun muassa hardcore punkista ja perinteisestä brasilialaisesta musiikista. Yhtye oli suosionsa huipulla 1990-luvun puolivälissä. Nimi Sepultura on portugalia ja tarkoittaa "hauta". Igor Cavaleran lähdettyä yhtyeestä, Paulo Jr. on ainoa jäljellä oleva alkuperäisjäsen.
Artist Photo
SAMPLE
Myspace
Six Feet Under Six Feet Under (lyhennetään usein SFU) on death metal -yhtye, joka syntyi eräänä laulaja Chris Barnesin (ex-Cannibal Corpse) sivuprojektina. Yhtyeen musiikki vaihtelee nopeatempoisesta grindcoresta svengaavaan ja sointukuluiltaan jopa rock'n'rollin tyyppiseen death metaliin. -Lähde 16.02.2010
Artist Photo
SAMPLE
Myspace
Thyrfing Thyrfing on ruotsalainen viikinkimetalli-yhtye. Se perustettiin vuonna 1995, aluksi kitaristi Patrik Lindgrenin ja rumpali Jocke Kristenssonin sivuprojektina. Thyrfing otti alusta asti vaikutteita viikinkimytologiasta. Alkuvaiheessa yhtyeen musiikki oli raa'ahkoa ja primitiivistä, ja mukana oli aineksia kansanmusiikista, keskiaikaisista melodioista ja raskaana jylläävistä kitaroista. Kahden demokasetin myötä Thyrfing sai hyvän vastaanoton underground-piireissä. Yhtye solmi vuonna 1997 levytyssopimuksen hollantilaisen Hammerheart-levy-yhtiön kanssa. Debyyttialbumi Thyrfing julkaistiin 1998. -Lähde 29.03.2010
Artist Photo
SAMPLE
Myspace
Venom Venom on brittiläinen vuonna 1979 perustettu heavy metal -yhtye. Ensimmäinen levy, Welcome to Hell, ilmestyi vuonna 1981. Seuraava levy, Black Metal, ilmestyi 1982 ja siitä lähtien uusia levyjä on julkaistu suunnilleen vuoden välein.
Venom kehitti heavy metalia uuteen suuntaan ja loi pohjaa kahdella uudelle tyylilajille. Venomin musiikissa oli hieman vaikutteita punkista, ja kantavana ideana oli tehdä mahdollisimman raskasta metallia.
Venomin merkitys myöhemmälle metallimusiikille näkyy sen suuressa vaikutuksessa kahteen keskeiseksi nousseeseen suuntaukseen. Ensinnäkin, musiikillisesti Venom oli esikuva 1980-luvun alkupuolella ilmaantuneille thrash metal -yhtyeille. Venom oli alkanut viedä musiikkia selvästi yhä nopeampaan, riffeihin perustuvaan suuntaan, ja thrash metal jatkoi tällä tiellä. Samalla Venom loi pohjan etenkin 1990-luvun alussa suosioon nousseelle black metalille.
-Lähde 23.03.2010
Artist Photo
SAMPLE
Myspace
2 Times Terror 2tt kollektiivi aloitti olemassa olonsa 2006 pikku pienessä olohuoneessa. MC Raaka Peen ja HC Csd:n yhdynnästä. Puolestaan puhuvaa industriaalia tarjoava 2tt pitää sisällään useita kovan luokan metalliartisteja. Kuten Zachary Hietala (Tarot), Speggel (Turmion Kätilöt), Hurja ( Shade Empire, Chaosweaver, Deathcain) Puijon Perkele ( Verjnuarmu) Dj Proteus ja Eric Riekkinen.

2 Times Terror kertoo tarinan seksistä, väkivallasta, viinasta, vihasta ja rakkaudesta. 2Tt ei pyri luomaan illuusiota täydellisestä maailmasta eikä täydellisestä ihmisestä saati sitten täydellisestä suhteesta. Se ei laula lauluja rakkaudesta ja elämästä ruusunpunaisin huulin vaan tuntien tuskan ja maailman vääryyden.

Uusi levy ilmestyy keväällä 2010 ja takuulla tarjoaa kuulijoilleen elämää suurempia orgasmeja.

2 Times Terror on julkaissut musiikkivideon kappaleesta "Ikävässä paikassa". Kyseinen kappale löytyy toukokuussa julkaistavalta "Equals one sudden death" albumilta. Musiikkivideon on ohjannut ja käsikirjoittanut Toni Hiltunen. Katso video osoitteessa: http://www.youtube.com/watch?v=wpweFnWQSvg.
-Lähde 23.03.2010
Artist Photo
SAMPLE
Myspace
Blackstar Halo Downfall –nimellä vuonna 1998 uransa aloittanut tamperelainen yhtye on laittanut rivinsä remonttiin, ottanut ohjat levy-yhtiötoiminnasta omiin käsiinsä ja saattanut päätökseen toisen täyspitkän albuminsa tuotannon. ”Illuminated” –niminen albumi julkaistiin 17. helmikuuta 2010.
Sci-fi-elokuvien futuristisiin teemoihin vahvasti nojaava ”Illuminated” –levy on yhdistelmä modernia melodista metallia ja melankolista rokkia. Albumi on nauhoitettu useissa studioissa ympäri Suomen, pääosin yhtyeen itsensä toimesta. Lopullisen muotonsa levy sai Ruotsin metallimekassa, Fascination Street Recording Studiolla, miksaaja Jens Bogrenin (Soilwork, Opeth, Katatonia, Paradise Lost...) osaavissa käsissä.
Elokuvateema uudella ”Illuminated” –levyllä ulottuu myös musiikin ulkopuolelle. Albumin kannet on suunnitellut kanadalainen taiteilija Vitaly Alexius, jonka olemassa olevista sekä yhtyeelle mittatilauksena tehdyistä digitaalimaalauksista muodostettiin levylle omaleimainen visuaalinen maailma.
-Lähde 29.03.2010
Artist Photo
SAMPLE
Myspace
Enochian Crescent Yksi maamme vanhimmista ja arvostetuimmista bleck metal-yhtyeistä, Enochian Crescent, tekee vihdoin Nummi-debyyttinsä 20-vuotis juhlavuotensa kunniaksi. Huhtikuussa kuudennen levynsä Nef.VI.Limin julkaissut musta joukkio tunnetaan hypnoottisten albumiensa lisäksi varsin visuaalisista esiintymisistään, joissa kyytiä ovat saaneet vuoroin tyynyt, vuoroin eläinkunnan sisäelimet ja vuoroin bändi itse. -Lähde 20.05.2010
Artist Photo
SAMPLE
Myspace
Finntroll Finntroll soittaa folk metallia. Yhtye kutsuu musiikkiaan yleensä peikkometalliksi. Finntrollin musiikki yhdistelee metallia ja suomalaista humppaa. Yhtyeen kappaleiden sanoitusten teemat liittyvät peikkoihin ja kristittyihin. Yhtyeen laulukieli on ruotsi, koska yhtyeen ensimmäinen solisti oli suomenruotsalainen. Yhtyeen perustajajäsenet ovat myös todenneet ruotsin kielen kuulostavan "peikkomaisemmalta". -Lähde 17.02.2010
Artist Photo
SAMPLE
Myspace
Insomnium Yli kymmenen vuotta sitten Joensuussa perustettu Insomnium on jo pitkään kuulunut kotimaisen melodisen ja melankolisen metallin parhaimistoon. Viimeistään vuonna 2006 julkaistun "Above The Weeping World"-kolmoslevyn ja sitä seuranneiden useamman Euroopan- ja Amerikan-kiertueiden siivittämänä bändi nousi suuremman kansan tietouteen, niin Suomessa kuin maailmallakin. Bändin pohjoisen pimeyttä huokuvat, surulliset ja jylhät tunnelmat yhdistettynä aggressiiviseen ulosantiin on kerännyt kiitosta niin medialta kuin etenkin faneilta ja intensiiviset live-keikat ovat saaneet niskoja kipeäksi tiuhaan tahtiin. Viime syksynä pitkän keikkatauon jälkeen julkaistu nelos-albumi "Across The Dark" nousi ilmestyessään albumilistan top 5:een ja Insomniumin paikka suomalaisen tunnelmametallin kärkikahinoissa oli sinetöity. -Lähde 17.02.2010
Artist Photo
SAMPLE
Myspace
Kiuas Maaliskuun lopulla neljännen levynsä julkaissut Kiuas on taattu viihdyttäjä, niin lavalla kuin levylläkin. "Lustdriven" nousi ilmestymisensä myötä suoraan albumilistan top kymppiin ja indie-listan ykköseksi ja uuden levyn siivittämänä keikkasalitkin ovat täyttyneet pitkin kevättä. Komeita melodioita, hillittömiä sooloja ja vahvoja tunteita, niistä se Kiuas sihisee. Palvokaa Ukkoa! -Lähde 20.05.2010
Artist Photo
SAMPLE
Myspace
Korpiklaani Raskaan humpan kruunaamaton kuningas Korpiklaani on vihdoin aktivoitunut tuomaan pelimannimeinikinsä myös kotimaan lavoille! Erityisesti Saksassa ja Ameriikoissa suosiota nauttiva metsäläisryhmä on julkaissut perinteistä kansanmusiikkiaan jo levytolkulla ja uutta piisaa taas ensi vuonna. Sitä odotellessa juomalaulut raikaavat Korpiklaanin tapaan vielä Nummen kesässä. Ja juomaahan kuluu! -Lähde 20.05.2010
Artist Photo
SAMPLE
Myspace
Mokoma Mokoma on Marko Annalan vuonna 1997 perustama suomenkielistä metallia esittävä yhtye. Bändi solmi ensimmäisen demonsa jälkeen levytyssopimuksen EMI Finlandin kanssa. Yhteistyö kesti kahden albumin (Valu 1998, Mokoman 120 päivää 2001) ajan, minkä jälkeen Mokoman perusti oman levy-yhtiön Sakara Recordsin. Ensimmäinen Sakara Recordsin kautta julkaistu äänite Kurimus (2003) esitteli suomenkielisen thrash metallin ja löi yhtyeen läpi suuremman yleisön keskuudessa. Seuraava albumi Tämän maailman ruhtinaan hovi (2004) meni julkaisuviikollaan Suomen virallisen listan 2. sijalle ja vakiinnutti Mokoman aseman suomimetallin huipulla.

Mokoman kuudes albumi Luihin ja ytimiin julkaistiin marraskuussa 2007 ja se saavutti yhtyeelle toisen perättäisen albumilistan ykköspaikan. Albumi oli myös Emma-ehdokkaana vuoden metallialbumi -sarjassa. Yleisö äänesti Mokomalle voiton kolmessa sarjassa Finnish Metal Awards 2007 -gaalassa.
-Lähde 17.02.2010
Artist Photo
SAMPLE
Myspace
Sonata Arctica Sonata Arctica on vuonna 1996 perustettu kemiläinen melodista metallimusiikkia soittava yhtye. Yhtye on julkaissut kuusi studioalbumia, joista kaikkia on myyty Suomessa kultalevyyn oikeuttava määrä. Myös yhtyeen kokoelma The Collection ja DVD For the Sake of Revenge ovat myyneet kultaa. -Lähde 17.02.2010
Artist Photo
SAMPLE
Myspace
Sotajumala Suomalaisen ja suomenkielisen death metalin ehdoton ykkösnimi Sotajumala ei paljoa armoa jaa. Kaksi levyä, joista viimeisin "Teloitus" ilmestyi vuonna 2007, julkaissut jyväskyläläis-ryhmä on tottunut niittämään kansaa lakoon niin levyllä kuin livenäkin. Teknisesti hengästyttävää, henkisesti murskaavaa ja livenä hikeä irrottavaa death metalia raastava bändi julkaisee kolmannen odotetun levynsä toukokuussa, jolloin jännitetään meneekö edellisen levyn huikea listasijoitus rikki. -Lähde 17.02.2010
Artist Photo
SAMPLE
Myspace
St.Hood St.hood on metallivaikutteista hardcorea esittävä ja viiden ystävän voimavarojen ja musiikillisen intohimon summaava yksikkö. Bändikämppä-projektista syntyneeseen iskuryhmään kuuluu jäseniä mm. jo aiemmin mainetta niittäneistä Business City Hardcore-bändeistä ( Morning After, 7th Legion, Pitfiend ). Loppuvuodesta 2003 perustettu Lahti-allstars kokoonpano julkaisi alkuvuodesta 2004 neljän biisin demo-cd:n, joka on kerännyt kehuja ahkerasti ympäri maailmaa keskustelupalstoilla, internet-julkaisuissa ja radio-ohjelmissa. Kulovalkean tavoin levinneiden kuulopuheiden siivittämänä tämä suhteellisen tuore bändi on ehtinyt kuitenkin jo soittaa keikkoja ulkomaisten artistien kanssa kotimaan lisäksi Ruotsissa, Saksassa, Hollannissa ja Belgiassa. -Lähde 29.03.2010
Artist Photo
SAMPLE
Myspace
Swallow The Sun Swallow the Sun on melodista doom- ja death metal -musiikkia esittävä yhtye Jyväskylästä.
Bändin perusti kitaristi Juha Raivio vuonna 2000. Kolmen vuoden päästä vuonna 2003 yhtye äänitti ensimmäisen tuotoksensa, demon nimeltä Out of This Gloomy Light, joka sisälsi neljä kappaletta. Samana vuonna yhtye allekirjoitti levytyssopimuksen Firebox Recordsin kanssa, ja saman vuoden aikana julkaistiin debyyttialbumi The Morning Never Came. Inferno-lehti valitsi yhtyeen vuoden tulokkaaksi.
14. toukokuuta 2009 Swallow the Sun ilmoitti virallisella sivustollaan rumpali Pasi Pasasen jättävän yhtyeen. Pasasella ei omien sanojensa mukaan enää ollut tarpeeksi motivaatiota Swallow the Sunissa työskentelyyn. Hänen tilalleen tuli Kai Hahto. Uusin albumi New Moon julkaistiin Suomessa 4. marraskuuta 2009.
-Lähde 23.03.2010
Artist Photo
SAMPLE
Myspace
Tarot Hietalan veljekset perustivat Tarotin Kuopiossa 1980-luvun alkupuolella, joskin yhtyeen nimi oli alun perin Purgatory. Tuolloin yhtyeen riveissä vaikutti myös Mako H., silloinen toinen kitaristi. Yhtyeen saapuessa levytyssopimuksen kynnykselle levy-yhtiö Flamingo Records vaati yhtyeen nimenvaihdosta. Sen jälkeen Purgatory on tunnettu nimellä Tarot. Levysopimuksen saantia edesauttoi edesmennyt laulajatähti Kirka, joka suositteli yhtyettä levy-yhtiö Flamingo Recordsille.
Yhtyeen ensimmäinen single Wings of Darkness julkaistiin vuonna 1986, ja myöhemmin samana vuonna julkaistiin Tarotin ensimmäinen täysimittainen albumi Spell of Iron. Seuraavana vuonna julkaistiin uusi single, Rose on the Grave. Vuonna 1988 bändi julkaisi toisen täysimittaisen albumin, Follow Me into Madness.
Nightwishin ollessa tauolla Tarot julkaisee yhdeksännen studioalbumin keväällä 2010. Tulevan levyn nimi on Gravity of Light.
-Lähde 17.02.2010
Artist Photo
SAMPLE
Myspace
Throes of Dawn Throes of Dawn sai alkunsa kylmän 90-luvun ensimmäisellä puoliskolla, josta bändin ura lähti käyntiin pienimuotoisella Pakkasherra-klassikolla. Pohjoistuulien purevuudesta on vuosien saatossa matkattu varsin erilaisiin tunnelmiin, joissa melankolia, tummanpuhuvat sävelet ja omintakeinen tarttuvuus puristuvat yhteen musiikiksi, joka ei tunne raja-aitoja.
Uudella The Great Fleet of Echoes -levyllään tämä vaasalaista alkuperää oleva yhtye esittelee itsestään jälleen uuden puolen, tuoden meille eteerisen metalisia kaikuja Tuonelan tuolta puolen.
-Lähde 20.05.2010