-

Ajankohtaista

14.2.2024
KERRY KING NUMMIROCKIIN

Näin ystävänpäivänä, on ilo ilmoittaa Nummirockin ja Slayerin ystäville, että kitaravelho Kerry King saapuu joukkoineen Nummijärvelle juhannuspäivän pääesiintyjäksi. Kerryn edellisesti vierailusta tuleekin jo kuluneeksi 26 vuotta.

Kerry Kingin soolodebyyttialbumi ‘From Hell I Rise’ julkaistaan toukokuun 17. päivänä. Albumista on jo saatu esimakua juuri julkaistulla Idle Hands -singlellä. Linkki biisiin alla kommenteissa.
Kerryn upeassa all stars -kokoonpanossa mukana melskaavat vokalisti Mark Osegueda (Death Angel), kitaristi Phil Demmel (ex-Machine Head, Vio-Lence), basisti Kyle Sanders (Hellyeah) sekä rumpali Paul Bostaph (Slayer).

Tämän kuun ajan lippujen hinta pysyy vielä samana (175€). Maaliskuun alussa ennakkolippujen hinta nousee (195€), ja samalla tulee myyntiin päiväkohtaiset liput.

20.12.2023
Body Count Nummirockiin

Perinteinen juhannuksen metallikansan ykkösjuhla Nummirock paljastaa tänään seuraavan satsin ensi kesän kiinnityksiään. Samalla selviää festivaalin torstain pääesiintyjä, joka on yhdysvaltalainen Body Count, joka palaa Suomeen kuuden vuoden tauon jälkeen! Maassamme vankkumatonta suosiota nauttiva thrashin, räpin ja punkin yhdistänyt Body Count julkaisi viimeisimmän Carnivore-studioalbuminsa 2020, ja tämän jälkeen bändiltä on saatu tänä vuonna kaksi instrumentaalialbumia; juuri mainittu Carnivore sekä Bloodlust. Body Countin esiintyminen Nummirockissa on samalla yhtyeen ainoa festivaalikeikka Suomessa.

Tapahtuman täydentävät juuri massiiviselta Euroopan-kiertueeltaan palannut ja Emma-ehdokkuuden metallikategoriassa napannut Insomnium sekä ranskalainen Rise of the Northstar, jonka esiintyminen Nummessa on niin ikään yhtyeen ainoa festivaaliveto maassamme. Heavy metalin, hip hopin ja hardcore-punkin japanilaiseen popkulttuuriin yhdistävä pariisilaisyhtye julkaisi viimeisimmän Showdown-albuminsa tämän vuoden huhtikuussa.

Nummirockissa nähdään lisäksi uusi kotimainen superkokoonpano Crownshift. Bändin primus motor Daniel Freyberg totuttiin näkemään vuodesta 2016 Alexi Laihon aisaparina Children of Bodomissa ja yhtyeen päätettyä uransa Laihon muodostamassa Bodom After Midnight -kokoonpanossa. Crownshiftissä ovat mukana myös Nightwish-basisti Jukka Koskinen, muun muassa Finntrollissa ja aiemmin Northerissa kannuksensa ansainnut rumpali Heikki Saari sekä esimerkiksi MyGrainin keulilta tuttu vokalisti Tommy Tuovinen.

Muihin tänään julkaistaviin kiinnityksiin lukeutuvat kotimaiset Rytmihäiriö, Marianas Rest sekä Kallomäki. Jo aiemmin on ilmoitettu, että Nummessa ovat mukana kesän ekslusiiviset festarivetonsa tekevät Thy Art Is Murder (AU), Eluveitie (CH) sekä yhdysvaltalaiset Suffocation ja Shadow of Intent. Lisäksi Nummijärven rannalla nähdään niin ikään rapakon takaa saapuva Blackbraid. Kotimaisista kovista esiintyjistä julki ovat jo Tarot, Warmen, Horna, Shade Empire, Deathchain, Kaunis Kuolematon, Suotana, Nicole sekä KYY.

29.6.2023
Nummirock kasvatti kävijämääräänsä

Onnistunut juhannusfestivaali juhlittiin letkeissä tunnelmissa.

 

Metallikansa vietti juhannusta mainioissa tunnelmissa Nummirockissa. Tänään illalla odotettuun Behemothin keikkaan päättyvä festivaali keräsi Kauhajoen Nummijärvelle yhteensä yli 18 000 kävijää, noin pari tuhatta enemmän kuin edellisenä vuonna. Tapahtuma juhlittiin iloisen riehakkaissa tunnelmissa, vakavia järjestyshäiriöitä ei ollut, ja Nummirockin henki oli läsnä niin tapahtuma-alueella kuin legendaarisessa leirinnässä, johon ensimmäiset juhannuksen juhlijat asettuivat tuttuun tapaan fiilistelemään tunnelmia jo yli viikko ennen varsinaisen Nummirockin alkua.

 

"Pitää antaa kiitosta rauhalliselle ja mahtavalle yleisölle, joka teki tästä festivaalista jälleen kerran unohtumattoman elämyksen. Ilman upeaa yleisöä ja koko Nummirockin taustatiimiä tätä festivaalia ei olisi", Nummirockin promoottori Tero Viertola sanoo.

 

Paikan päällä käytiin myös Wacken Metal Battle -kisan finaali, jonka voiton vei helsinkiläinen death metal -bändi Omnivortex. Yhtye lähtee keikalle saksalaisen jättifestivaalin lauteille vielä myöhemmin tänä kesänä.

"Fiilis on uskomaton, ja ei olisi uskonut, että tällaista tapahtuu ikinä. Lähdemme Saksaan sopivasti jännittyneinä, ja kaasu pohjassa mennään, kuten aina", Omnivortexin laulaja-kitaristi Severi Saarioja lupaa.

 

Ensi vuoden Nummirockia on alettu jo suunnitella, ja Tero Viertolalla onkin jo joitain ajatuksia vuoden 2024 varalle. Nummirockissa on perinteisesti nähty Suomen festivaalikesän ekslusiivisia keikkoja, ja tuttuun tapaan tarkoitus on vetää hihasta lauteille myös jotain ennennäkemätöntä.

 

"Tämän vuoden onnistunut tapahtuma ja hieman uudistettu toimiva alue kehittyy edelleen ensi vuonna, ja kyllähän tässä on jo tehty kiinnityksiäkin ensi vuodelle", Viertola kertoo salamyhkäisenä.

 

Nummirock järjestetään ensi vuonna 20.–23.6.2024.

26.4.2023
Bändikattaus on valmiina

Mahtipontisen kattauksen täydensivät Beast in Black, saksalainen Enemy Inside, Vorna, Appendix, Business City, Azaghal, Havukruunu, Dead Shape Figure, King Satan, Balance Breach, The Bullet Biters, Bob Malmström, Voutsa sekä Nummirock Ensemble. Nummirockia emännöi lavoilta jo useampina vuosina tutuksi tullut voimakaksikko Laura ja Hansu.

9.3.2023
Nummirockin kattaus täydentyy!

Nummirock lisää tulevan juhannuksen vahvaa tarjontaa tänään. Jo aiemmin julkaistuun listaan saadaan nyt upea kaarti lisää metallin kärkikaartia, kun esiintyjiksi ovat vahvistuneet myös Suomen vientinyrkkeihin jo vuosikymmenet lukeutunut Stratovarius, puolalainen death metal -legenda Vader ja italialainen folk- ja power metal -yhtye Elvenking, jonka esiintyminen on Suomessa kesän ainoa. Mukana ovat nyt myös kotimaiset Viikate, Kalmah, Nyrkkitappelu, Vermilia, Valse Triste sekä Stereo Terror.

8.3.2023
Hevimajat varattavissa!

Ensimmäistä kertaa Nummirockin historiassa roudaamme paikalle kokonaisen mökkikylän!
Eli sinulla on mahdollisuus varata juhannukseksi käyttöösi rantatontti hevimajoineen. Vaihtoehtoisesti hevimajan voi varata myös metsäleirinnän puolelta.
Kaikkiaan leirintään nousee yli 40 hevimajaa.

1,8m x 2,4m kokoisia hevimajoja pystyttetään rantaleirinnän puolelle parikymmentä kappaletta, kuten myös metsäleirinnään puolelle.
Jokaisessa mökissä on kaksi sänkyä, pari hyllyä, minijääkaappi, lukko ja pistokepaikat mobiililaitteiden latausta varten.

Lisätietoja hevimajoista ja varausohjeet löytyy tämän linkin kautta.

3.2.2023
Myyntipaikkahaku on auki

Haluamme tarjota festivaalivieraille mahdollisimman monipuolisen ja laadukkaan ruokavalikoiman. Lähi- ja luomuruoka ovat erityisen lähellä tapahtumamme arvomaailmaa, joten nämä ovat siten etusijalla myyntipisteitä valittaessa.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen tero (ät) nummirock.fi 10.3. mennessä.
Hakemuksen lähettäminen ei automaattisesti oikeuta myyntipaikkaan. Käymme tarkasti läpi kunkin hakemuksen, joista tulemme valitsemaan vähintään 8 mielestämme parhaiten Nummirockiin sopivaa myyjää.

Myös pienempiä ruokamyyntipisteitä (snäksit ym.) otetaan mukaan, joten ota rohkeasti yhteyttä.

Tuotemyyntipaikkahakemuksia voi laittaa suoraan Tiinalle (tiina (ät) nummirock.fi).

20.12.2022
BEHEMOTH Nummirockiin!

Behemoth tekee kesän ainoan keikkansa Suomessa Nummirockissa! Niin ikään tsekkiläinen törkymetalliorkesteri Gutalax nähdään Nummirockissa kesän 2023 ekslusiivisella keikallaan.
Nyt julkaistaviin uusiin kiinnityksiin lukeutuvat myös kotimaiset Turmion Kätilöt, mustan metallin superkokoonpano I Am The Night, Brymir, Mors Subita, Chronoform, Varjola sekä I Am Your God.
Yksi tapahtuman kutkuttavimmista esiintymisistä on myös Maj Karman debyyttikeikka Nummirockissa. Yhtyeellä ei ole tulevana suvena muita festivaaliesiintymisiä.

Nummirockin päivämäärät ensi vuonna ovat 21.–24. kesäkuuta. Kesän ekslusiivisia keikkoja Kauhajoen Nummijärvellä tarjoilevat jo aiemmin julkaistut Asking Alexandria (UK), Bloodywood (IN), Born of Osiris (US), Aborted (BE), Blood Red Throne (NO) ja Misþyrming (IS).

Kotimaisista esiintyjistä aiemmin on julkaistu Stam1na, Finntroll, Bloodred Hourglass, Ruoska, Before the Dawn, One Morning Left, Foreseen sekä Heavy Metal Perse.

14.11.2022
2023 ulkoasu on julkaistu

Nummirockin 2023 ulkoasulla halutaan korostaa sitä, että kaikki ovat tervetulleita. Erilaisia ihmisiä kohtaa toisensa tasa-arvoisesti keskellä metsää rokin parissa ja palaa sinne aina uudestaan.
Ulkoasulla myös kannustetaan rohkeasti kokeilemaan Nummirockia ensimmäistä kertaa, eikä sitä eikä sen konkarikävijoöitä tarvitse pelätä.

Ulkoasu on jälleen kauhajokisen kuvittajan, Laura Haapamäen kynästä. Tämän vuoden kuva on Lauran yhdeksäs Nummirockille piirtämä teos.


« Edelliset 10   

8
Liput - Tickets Liput - Tickets

-